Digitaal zakendoen met Thermonoord

Het is als installateur mogelijk om digitaal zaken te doen met Thermonoord. Door het gebruik van diverse koppelingen kan je artikelinformatie en condities in je ERP software laden. Daarnaast gebruiken wij de Messageservice 3.1 om orders in je eigen ERP systeem te faciliteren. Hiermee kan je het gehele proces van bestellen automatiseren, van selectie tot aan de facturen.

Selecteren

Selecteren

 Artikelbestanden
✓ Conditiebestanden
✓ Webselectie

Bestellen

Bestellen

Orders
Orderbevestiging

Leveren

Leveren

Pakbon

Betalen

Betalen

 Factuur

Welke onderdelen heeft digitaal zakendoen?

Producten & condities selecteren

Artikelbestanden
Thermonoord ondersteunt een aantal formaten aan artikelbestanden met het beschikbare assortiment van producten die je eenvoudig naar jezelf kunt laten versturen vanuit onze webshop. Ga daarvoor naar “Artikel- en conditiebestanden” in het webshop menu. Op deze plek kun je een bestand naar je e-mailadres versturen, op basis van het ERP systeem dat je gebruikt. Bovendien is het mogelijk om periodiek een nieuwe update van de verschillende bestanden te ontvangen: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Thermonoord biedt bestanden aan in de vorm van .txt of .csv, al dan niet in zip files.

Conditiebestanden
De artikelbestanden die Thermonoord deelt bevatten enkel de bruto prijsstelling die gehanteerd wordt. Om de nettoprijs, die per product beschikbaar is, in je ERP te krijgen moet er ook een conditiebestand worden gedownload en geïmporteerd. Deze bestanden zijn op dezelfde wijze te krijgen als de artikelbestanden: kies het tabblad “Artikel- en conditiebestanden” in het webshop menu. Ook bij de conditiebestanden kan er gekozen worden voor een periodieke update met verzending naar je e-mailadres.

Webselectie:

Webselectie
De meest eenvoudige manier om recente artikel-, en conditie-informatie te ontvangen is door middel van “webselectie”, ook wel “punchout” genoemd. Hierbij wordt er vanuit je ERP systeem een koppeling gelegd richting de Thermonoord webshop. Je kunt dus shoppen zoals je gewend bent op onze site, met als enige verschil dat bij het bestellen alle benodigde informatie (zoals productinformatie, aantallen, de levertijd en prijzen) naar je ERP systeem geïmporteerd wordt. Hierbij is het niet nodig om elke keer opnieuw artikel-, en conditiebestanden te vernieuwen.

Webselectie voor Syntess
Momenteel ondersteunt de Thermonoord webshop de webselectie voor Syntess. Wil je beveiligd gebruikmaken van de webselectie? Dan moet er per gebruiker een zogenaamde “identity” en “secret” aangemaakt worden. Deze kan worden aangevraagd via E-commerce@thermonoord.nl.

Na ontvangst van de identity en secret, kunnen deze codes ingevoerd worden binnen Syntess. Je bereikt het juiste menu via de pagina “Stamgegevens”, “Relaties”, “Leveranciers”, “Thermonoord ” en dan het tabblad “Authenticatie”. De inlogcode is de identity en het wachtwoord is de secret. Beiden worden door Thermonoord verstrekt. Het veld waar “medewerkerscode” staat dient leeg te blijven.

Ten slotte kan het voorkomen dat er nog oude codes ingesteld staan per medewerker. Deze dienen te worden verwijderd, voordat de webselectie werkt. Dit kan worden ingeregeld bij “Extra”, “Beheer”, “Gebruikers” en dan “Tabblad Authenticatie”. Verwijder alle ingestelde inlogcodes voor Thermonoord bij alle medewerkers.

Beeld voor Optimalisaties TN

Producten bestellen

Veilig en eenvoudig bestellen

Voor het digitaal bestellen via Thermonoord maken wij gebruik van de “Messageservice 3.1”. Messageservice is een communicatieprotocol waarbij berichten worden uitgewisseld tussen je ERP systeem en Thermonoord.

Middels de “Messageservice“ 3.1 kun je veilig en eenvoudig vanuit je ERP systeem bestellingen plaatsen. Wij maken gebruik van de meest actuele Nederlandse berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. “SALES005”.

Aanmelden als klant bij ThermoNoord

Wens je ook gebruik te maken van de Messageservice? Vul dan onderstaand formulier in

Inrichting in Syntess

Welke systemen ondersteunt Thermonoord?

Momenteel ondersteunt Thermonoord de Messageservice 3.1 voor Syntess. Voor andere pakketten zullen wij samen met je bepalen wat de beste oplossing is.