Circopomp

Circulair Keteninitiatief van pompen

Een leefbare wereld voor nu, maar ook voor onze kinderen en volgende generaties, dat is waarom we actief na moeten denken over hoe we uitputting en vervuiling van onze planeet kunnen tegengaan.

Duurzaamheid is voor ThermoNoord belangrijk. Niet alleen dragen we graag bij in het verduurzamen van alle huizen in Nederland via onze installateurs en producten, maar wij zien graag de hele technische keten verduurzamen.

Geef jij pompen ook een tweede leven?
Schaarste en prijsstijgingen rondom technische grondstoffen dwingen ons eigenlijk al om acuut na te denken over alternatieven. Is het bijvoorbeeld niet vreemd dat wij oude pompen in Nederland weggooien, terwijl er veel nieuwe grondstoffen elders uit de aarde worden gehaald voor de productie van nieuwe pompen?

Jaarlijks komen er 830.000 nieuwe circulatiepompen op de Nederlandse markt en hierdoor belandt 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg. Door deze oude pompen in te zamelen kunnen we ze samen een tweede leven geven en verspillen we geen waardevolle
materialen.

ThermoNoord wil graag met het keteninitiatief van Circopomp een voorsprong maken op circulariteit van grondstoffen. Wij geloven dat gereviseerde producten een standaard onderdeel gaan worden van de business en verwachten dat een groot deel van ons assortiment in de toekomst bestaat uit hergebruikt materiaal.

Hoe doe ik mee?
Wil je ook meedoen? Lever dan je oude pomp(en) in bij de verzamelbak in één van onze ThermoNoord Xpressen. Het merk of type van de circulatiepompen maakt niets uit. Kapot of werkend, mét of zonder kabel: álle pompen komen in aanmerking voor hergebruik.

Circopomp-Visual.jpg

Hoe Circopomp werkt

Inzamelen


Inzamelen

Oude pompen worden ingeleverd bij alle ThermoNoord locaties of via een inzamelpallet op je eigen werkplek.

Verzamelen & Sorteren


Sorteren

Volle pallets met oude pompen worden door een sociale werkplaats gesorteerd. Op deze manier creëren we dus ook sociale werkgelegenheid.

Conditioneren


Verwerken

De oude pompen worden remanufactured of refurbished en krijgen zo een tweede leven.

Rapporteren


Impact maken

Alle aantallen, merken en uren (sociaal werk) worden bijgehouden en gerapporteerd. Zo kunnen we de impact van Circopomp aantonen en optimaliseren!

Circopomp-logo.png

Hoe werkt het inzamelen?

Meedoen is eenvoudig, want je kan oude pompen retourneren bij alle vestigingen van ThermoNoord.

Wij verzamelen de pompen en vervolgens worden deze (zoveel mogelijk met elektrisch transport) vervoerd naar de sociale werkplaatsen. Krijg je veel oude pompen terug uit reparatie- of renovatieopdrachten? Dan is er ook de mogelijkheid voor een eigen ‘inzamelpallet’ in je werkplaats of magazijn.

Het maakt ook niet uit welk merk, type of model circulatiepomp je wilt inleveren, kapot of werkend, met of zonder kabel, alle pompen komen in aanmerking. Het enige wat we vragen is om de pomp droog te retourneren. 

Nadat de oude pompen zijn verzameld en gesorteerd, worden ze door fabrikanten als onderdelen of grondstoffen gebruikt voor de productie van nieuwe pompen; remanufactured of volledig gereviseerd en opnieuw aangeboden; refurbished.

Collectief garanderen wij de circulaire verwerking met een daadwerkelijke impact!