Fujitsu Waterstage

Van lucht naar warm water; een koud kunstje met Fujitsu lucht-water warmtepomp systemen type Waterstage Met een Waterstage lucht/water warmtepomp baadt u in warmwatercomfort. De buitenunit pompt natuurlijke warmte in het water van radiatoren en vloerverwarming. Dat zorgt ervoor dat Waterstage niet enkel een duurzaam en compleet verwarmingssysteem is voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Men kan bovendien energiezuinig douchen dankzij de optionele isothermische boiler voor sanitair warm water.

Een compleet en energiezuinig verwarmingssysteem
De Waterstage levert warm water voor zowel vloer als radiatorverwarming. Bovendien kan het ook voorzien in de productie van warm tapwater. De Waterstage generator wordt buiten opgesteld en haalt met een hoog rendement de warmte uit de omgevingslucht.

1. Vloerverwarming: absoluut de interessantste toepassing dankzij de lage watertemperaturen die vloerverwarming nodig heeft. Dankzij de weersafhankelijke regeling en de uiterst geavanceerde inverter technologie, geniet uw klant van het hoogste en energiezuinigste comfort.

2. Radiatorverwarming: de toepassing is ideaal in combinatie met laagtemperatuur-radiatoren. Staan er gewone of oudere radiatoren? Geen nood: de Waterstage HT (high temperature) kan het cv-water tot 60°C verwarmen, zelfs als het kwik buiten 20°C onder het vriespunt gaat. Zo geniet uw klant altijd volop van een aangename en economische warmte in huis.

3. Sanitair warm water: door toevoeging van een optionele kit en isothermische boiler met ingebouwde warmtewisselaar, biedt de Waterstage urenlang badplezier.

De Waterstage warmtepomp warmt automatisch ‘s nachts het water in de boiler op: voordeliger kan het niet.

Klaar voor de EPG-norm van morgen
Vanaf 2015 is de EPG-norm verscherpt naar 0.4. Hoe lager de EPC, hoe beter de woning presteert op het vlak van energie. Elektrische bijverwarming is compleet overbodig geworden in de nieuwe generatie Waterstage Comfort. Door te kiezen voor een Waterstage kunt u de EPG van de woning verlagen met meerdere punten vergeleken met een HR gas ketel. Zelfs een EPG van 0.4 of lager is haalbaar in combinatie met een goede isolatie.

Liquid Injection Technology
Met de Liquid Injection Technology heeft Fujitsu opnieuw een primeur!  Dankzij dit systeem wordt de vloeistof op gecontroleerde wijze in een Twin Rotary Compressor geïnjecteerd om het vermogen op peil te houden en het rendement tot ongekende hoogte op te voeren. Met behulp van een elektronisch expansieventiel wordt steeds de juiste dosis vloeistof op het juiste moment geïnjecteerd. Het resultaat is dat een hogere temperatuur behaald kan worden zonder dat er extreme oververhitting plaatsvindt. De Twin Rotary Compressor is zo in staat om optimaal te presteren.

Unieke technische kenmerken voor een hoog rendement
De Waterstage bevat een roestvrijstalen tank met ondergedompelde “Coaxiale” warmtewisselaar met een waterinhoud van 16 liter als buffer tijdens de ontdooicyclus. Een optimale warmte uitwisseling is verzekerd door het dubbele gebruik van de warmtewisselaar. De Inverter compressor regelt rechtstreeks de watertemperatuur in functie van de buitencondities en de gewenste kamertemperatuur. Dankzij de traploze aansturing van de compressor wordt startstroom vermeden.

Onze productspecialisten helpen u graag met de juiste selectie.