Zo makkelijk kan het zijn; bestaande dakopstanden blijven zitten en units worden eenvoudig uitgewisseld

Ook Trespa kiest voor een ThermoNoord oplossing

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken. Trespa uit Weert levert jaarlijks één miljoen platen aan bestemmingen over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen.

Alleen Reznor is goed genoeg

Voor de vervanging van een afgeschreven Reznor installatie bij Trespa in Weert werd ThermoNoord benaderd door diverse installateurs. Trespa was zo tevreden over de bestaande installatie dat voor vervanging alleen het merk Reznor in aanmerking kwam. De bestaande installatie bestond uit 12 grote luchtverwarmers met centrifugaal ventilator en een vierzijdige uitblaasmond (downflow kop) gemonteerd hoog in de hal. Het zogenaamde PVD type.

ThermoNoord oplossing

Voor vervanging van deze luchtverwarmers is gekozen voor verticale luchtverwarmers type UDSA 055. Door een aanpassing in de ruimtetemperatuur zijn kleinere vermogens geselecteerd. Deze toestellen hebben een axiaal ventilator en een vierzijdige uitblaas. Ten opzichte van de oude PVD toestellen een hele verbetering in vormgeving en geluid. Daarnaast is het toestel- en installatierendement vele malen hoger. Deze range van verticale toestellen maakt Reznor redelijk uniek ten opzichte van de horizontale modellen met downflow kop of ondersteuningsventilatoren. We spreken dus over een goedkoper concept.

Project Trespa
Project Trespa

De installateur

Na de aanbesteding is door Trespa gekozen voor Cofely -Zuid Nederland B.V., Maastricht Airport als installateur. Cofely laat techniek werken voor haar klanten. Zij doen dit met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen. Of dat nu gaat over nieuwbouw, onderhoud en beheer, facility management of on- en offshore constructies en services.

Een tevreden klant

Kortom: een tevreden klant. Dat blijkt wel uit de vervolgopdracht van Cofely – Zuid aan ThermoNoord voor het leveren van 2 grote Reznor daktoestellen voorzien van ventilatie. Ook hier gaat het weer om vervanging. Bestaande dakopstanden blijven zitten zodat de units eenvoudig kunnen worden uitgewisseld. Zo gemakkelijk kan het zijn.
Project Trespa