Liefde voor het vak, ook thuis!

Deze installateur kiest ook privé voor duurzame technieken

Techseon uit Hardinxveld Giessendam is een ondernemend bedrijf met passie voor duurzame technieken. De privé woning van eigenaar Arie de Groot in Hardinxveld Giessendam was toe aan een grondige verbouwing. Naast het binnen halen van zonne-energie was zijn grote uitdaging de opslag en dosering van deze warmte in sanitair en of LT verwarmingsafname. Vanuit zijn docentschap installatietechniek in het VO wil hij deze kennis graag over dragen aan de toekomstige generatie installateurs.

Als warmtebron is gekozen voor een Fujitsu Air lucht/water warmtepomp, waarvan het afgiftesysteem hoofdzakelijk vloerverwarming is. Een systeem geschikt voor lage temperatuur verwarming en koeling. Voor het tapwater en ruimte verwarmingsondersteuning is gekozen voor combiboiler voorzien van 2 zonnespiralen en een RVS tapspiraal. Deze combiboiler van 850 liter wordt opgeladen doormiddel van 4 Comso zonnepanelen. De regeling doseert op basis van zowel temperatuur, een driewegklep en een frequentiegeregelde pomp. Hiermee bereiken we de meest efficiënte warmteverdeling in het vat tot een maximale temperatuur van 85°C. De retourtemperatuur naar de warmtepomp zal door de combiboiler worden verhoogd, door middel van een Cosmo terugloopstation, type RMS. Nu kunnen we in het voor- en najaar verwarmen door middel van de opgeladen combiboiler. De besparing op stookkosten kan oplopen tot 30% van het totale energieverbruik. Voor de tapwaterbereiding is gekozen voor een indirect gestookte A-label RVS DeJong boiler voorzien van een dubbele isolatieschil.

De Groot weet ook zijn stroomopbrengsten van het PV-systeem direct te benutten, door via de warmtepomp de sanitair boiler op te warmen tijdens de zonuren. Deze boiler is hiermee tevens een (warmte)accu, waardoor het lichtnet minder belast wordt.

Project Techseon
Project Techseon

Uniek

Deze combinatie van; warmtepomp, RVS boiler, combiboiler met RVS tapspiraal en thermische zonnepanelen is uniek en door de ThermoNoord binnendienst klimaattechniek i.s.m. de heer de Groot ontworpen. Maak gebruik van deze kennis en bel met onze productspecialist Hayco de Kroon of vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden.