ThermoNoord, goed in ventilatie oplossingen

Ventilatiesysteem gemeenschapshuis Oos Heim Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten en de Stichting Oos Heim bereikte in december 2014, overeenstemming over de bouw van een nieuw gemeenschapshuis in Margraten. Begin 2015 werd het startsein gegeven met de sloop van het oude Oos Heim. Bouw- en timmerbedrijf Eijkerbouw uit Margraten heeft dit project aangenomen. Door de bouw werd tevens een impuls gegeven aan de werkgelegenheid in de regio. 1 April jongstleden werd het gemeenschapshuis geopend. Een prachtig onderkomen voor de verenigingen in Margraten! Met de slogan: “Voor de mensen in Margraten, door de mensen van Margraten”. Aansluitend op dit thema is gekozen voor een plaatselijke aannemer. Dit werd Installatietechniek CLM uit Valkenburg.
Project Oos Heim
Project Oos Heim

Het nieuwe gemeenschapshuis Oos Heim bestaat uit verschillende ruimtes; bar, schakelruimte, kleine zaal, grote zaal, vergaderruimte 1 en 2, kleed- en kelderruimtes. Het idee was om met voldoende ventilatie een snelle opwarming te creëren in de diverse ruimtes. Voor de grote zaal is gekozen voor een Wolf luchtbehandelingskast type AHUW TE 130 in een buitenopstelling. Deze kast is uitgevoerd met een luchthoeveelheid van 9000 m3/h, 200 Pa externe druk en voorzien van een warmtewiel (gestapeld) met een rendement van 83%. De unit is voorzien van een verwarmingssectie voor de hoofdverwarming en zakkenfilters in de aanzuig en kortzakkenfilters in de retour. Er is een CO2 voeler aangesloten op de centrale regeling van de kast die op basis van minimaal 60% terug kan regelen.

Voor het uitblaassysteem koos men voor een half rond SmitsAir uitblaasplenum met Jet-systeem. Het plenum is voorzien van 40 stuks 0-30 graden traploos hoek instelbare kunststof Jets, gevat in een inductierooster. Ook is het plenum voorzien van 2 motorgestuurde expansiezones en 2 compartimenten waardoor links of rechts de zaal ingeblazen kan worden. Dit om tochtverschijnselen te voorkomen bij een volle tribune.

Voor de andere ruimtes is er gekozen voor 4 Wolf WTW HR units CFL10 en 15 plafondunits voor de ventilatie. De kasten zijn aangesloten op een centraal kanalenwerk. In totaal werden er 30 R-Vent geperforeerde roosters type MWVPD-4-160 moduulmaat 600x600 incl. plenum ongeïsoleerd aansluiting rond 160 mm geplaatst.
Project Oos Heim