Industriële luchtgordijnen zorgen voor minder warmteverlies

Zuinig stoken kan, ook in grote hallen

Omron ontwikkelt met eigen technologieën elektronische componenten die voldoen aan de hoge eisen van de moderne samenleving. Deze onmisbare componenten treft u aan in vrijwel alle geautomatiseerde of digitale producten die we in ons dagelijks leven gebruiken. Omron staat vermeld in de Forbes Top 2000 van grootste bedrijven ter wereld. Met 36.500 medewerkers, 210 vestigingen in de wereld en een omzet van 4,9 miljard euro per jaar.

Voor het distributiecentrum van Omron aan de Zilverenberg te Den Bosch heeft ThermoNoord de verwarmingsinstallatie geleverd. Daarnaast mocht ook een aantal industriële luchtgordijnen worden geleverd voor deurafscherming.

De vraag van Omron aan ThermoNoord was om mee te denken in het energiezuiniger verwarmen van de bestaande hallen. ThermoNoord heeft het gehele ontwerp voor haar rekening genomen.  Gekozen is voor gasgestookte luchtverwarmers van Reznor in hoog rendement uitvoering de ULSA serie ter vervanging van de bestaande VR toestellen.

Het gasverbruik wordt in dit project door drie factoren gunstig beïnvloed:
 

  • toestelrendement
  • installatierendement
  • regeltechniek
Project Omron
Project Omron

De totale energiebesparing op dit project zal nog gunstiger uitpakken, dit door de toepassing van ondersteuningsventilatoren. Zowel de Reznor ULSA hoog rendement luchtverwarmers als de ondersteuningsventilatoren komen in aanmerking voor EIA belastingaftrek maatregel. Deze nieuwe ULSA is een volledig condenserende gasgestookte luchtverwarmer met een rendement tot 109% en een zeer lage NOx- en CO-uitstoot. Totaal zijn er 10 Reznor ULSA luchtverwarmers met 20 ondersteuningsventilatoren type Maximizor 4500 voor een optimale luchtverdeling en een laag temperatuurgradiënt geleverd. Omron heeft uit diverse systeemaanbiedingen bewust voor de hoog rendement luchtverwarmers ULSA van Reznor gekozen. De Reznor toestellen zijn met een optie geschikt gemaakt voor aansturing met een GBS systeem.

Voor 2 grote overheaddeuren zijn, om warmteverlies tegen te gaan, industriële luchtgordijnen van NHS geselecteerd. Deze NHS  luchtgordijnen verplaatsen over een breedte van 4 meter in de batterijloze uitvoering maar liefst 28.200 m3/h. Door de speciale uitblaasmond Corrigo met gelijkrichter kan de lucht met hoge snelheid perfect worden gestuurd en zorgdragen voor een optimale afscherming. Dit bespaart warmteverlies en zal dus leiden tot energiebesparing.

NHS Luchtgordijnen is een betrouwbare partner van ThermoNoord als het gaat om het creëren van een optimaal binnenklimaat.

De installatie bij Omron is gemaakt door Installatiebureau P. Pijnappels B.V. uit Den Dungen. Installatieburo Pijnappels staat voor kwaliteit, duurzaamheid en servicegericht werken.