Een varende hotelkamer voorzien van alle comfort

Verwarming en koeling tijdens je verblijf op De Magnifique II rondvaartboot

De Magnifique II verzorgt vanaf 2016 fietsvaarvakanties in Nederland en België en werd in 2015 compleet nieuw opgebouwd. Maximaal 35 gasten kunnen per reis inschepen voor een zeer aangenaam verblijf aan boord. Na een actieve dag kan men in de lounge aan de fraaie scheepsbar, gebouwd van de romp van een zeilboot, en in de gezellige zithoekjes nagenieten met een drankje. Bij mooi weer staan de schuifdeuren van de lounge uitnodigend open naar het zonnedek. ’s Avonds kunt u in het restaurant dineren. Uw varende hotelkamer biedt u alle comfort. Iedere hut is voorzien van een televisie, een douche, toilet en wastafel en op de comfortabele boxspringbedden is het heerlijk slapen. Airconditioning en ventilatie kunt u naar eigen wens instellen en uiteraard kunt u gebruik maken van WIFI .
Project Magnifique II
Project Magnifique II

Het benedendek biedt plaats aan 13 gerieflijke tweepersoonshutten, 2 eenpersoonsbedden naast elkaar, en 1 hut voor één persoon. De 4 royale suites op het bovendek zijn de paradepaardjes van dit luxe schip. Deze bijzonder ruime hutten hebben, naast badkamer en bedden, ook een kleine zithoek. De Magnifique II is het zusterschip van de Magnifique en vaart eveneens onder Nederlandse vlag en management.

Voor de airconditioning werd door installateur Henk de Vries uit Koudum een beroep op ThermoNoord gedaan. Installatiebedrijf H.J. de Vries is een installatiebedrijf dat klein én groot tegelijk is! Sinds 1970 een begrip in de regio. Voor veel van haar klanten zijn ze de vertrouwde huisinstallateur. Een installateur die raad weet met alle innovatieve systemen, installaties en technologieën, maar die ook het oude vakmanschap nog in de vingers heeft.

Gezien er geen buitendeel zichtbaar mocht zijn, werd er gekozen voor een watergekoelde koelmachine van het fabricaat Rhoss type TCHEBY240 in Silent uitvoering, opgesteld in de machinekamer. Als bron is gekozen voor rivierwater welke via een scheiding met een Tranter platenwisselaar de koelmachine voedt. In de aanzuig zijn filters geplaatst en Grundfos pompen zorgen voor de nodige circulatie. Om pendelen van de koelmachine te voorkomen en het systeem waterinhoud te geven is een Nibe voorraadvat achter het systeem geplaatst. Via een change-over systeem met behulp van ESBE 3-wegkleppen kan het koudwater systeem worden overgenomen door verwarming via een Buderus ketel van 60 kW. In een twee-pijps verwarming / koeling installatie wordt centraal omgeschakeld van verwarmings- naar koelbedrijf en andersom. Zowel het verwarmingswater als het koelwater gaan door dezelfde leidingen. Dit systeem wordt vaak toegepast om te besparen op leidingwerk en is alleen elektronisch te regelen. De regelaar moet weten of er verwarmd of gekoeld wordt zodat de motor voor de afsluiter op de juiste wijze kan worden aangestuurd.
magnifique_8319.jpg
Project Magnifique II

In totaal werden er in de verschillende slaapvertrekken 24 ‘hoog aan de wand’ Rhoss ventilator convectoren geplaatst van het type Rhoss Indrowall 21. Deze ventilator convectoren zijn standaard voorzien van een 3-wegklep en wandbediening.

Een mooi staaltje van technisch vakmanschap waarbij rivierwater als bron wordt gebruikt en 2 systemen worden gecombineerd tot één afgifte systeem.