Douchen tijdens spitsuur

Altijd een lekkere warme douche

Het leukste hotel van Texel staat in badplaats De Koog. Hotel De Branding ligt dichtbij de winkelstraatjes van het dorp en grenst aan bos en duin. Het strand bevindt zich op slechts driehonderd meter. Door de centrale ligging is Hotel De Branding een prima vertrekpunt om Texel te ontdekken. Kortom, een heerlijke bestemming voor een vakantie of weekend weg op Texel!

‘s Ochtends wakker worden en lekker douchen. Dat verwacht je natuurlijk ook tijdens je verblijf in een hotel. Op elk gewenst moment een lekkere straal warmwater uit je douche. Maar hoe vaak maak je niet mee dat het blijft bij een lauw straaltje uit de douchekop. Te veel gasten douchten eerder waardoor de boiler het niet meer kan verwerken.

Project hotel de Branding
Project hotel de Branding

Voor Hotel de Branding was het de uitdaging om samen met CVI Texel te zorgen voor een optimaal en energiezuinige warmwater installatie. CVI Texel is dé Texelse specialist in klimaatbeheersing.

Een van de specialismen van ThermoNoord is de warmwater afdeling. Hayco de Kroon, onze warmwater productspecialist, ontwierp samen met Danny Westerlaken van CVI de optimale installatie, rekening houdend met het gebruikspatroon op basis van;
 

  • Aantal en soort tappunten
  • Tijdsduur spitspatroon
  • Gewenste temperaturen

Gekozen is voor een opstelling van 2x DeJong RVS zonneboilers van 910 liter met 2 spiralen. Op de bovenste spiraal is een Nefit Topline 45 CV ketel aangesloten. De beide boilervaten zijn aangesloten volgens het Tichelmann-systeem (parallel), dus met gelijke leiding lengtes zodat ze gelijktijdig geladen worden. Een duurzame installatie door toepassing RVS boilers en goedkoop in onderhoud door gebruik te maken van CV ketels.

Op de onderste spiraal van de boiler zijn 5 Cosmo Solar CFK251R zonnepanelen aangesloten (met een dekkingsgraad van 56%), welke onderling parallel zijn doorverbonden. Hiermee creëer je een grotere opbrengst dan wanneer de panelen in serie worden aangesloten. Door het goed hydraulisch inregelen van de volumestroom in de zonnekring kan er met dit systeem een besparing gerealiseerd worden van +/- 1.500 m3 gas en wordt de CO2 uitstoot gereduceerd met 2.600 kg.

Project hotel de Branding