Een mooi staaltje van slim en duurzaam gebruik maken van je omgeving

Duurzaam in arkenbouw

ABC Arkenbouw uit Urk is al meer dan 20 jaar specialist in het bouwen van woonarken. Klassiek, modern, design, één verdieping of meerdere, volledig of casco afgebouwd. Altijd op de woonwensen en het budget van de klant afgestemd! ABC bouwt woonarken met uitgekiende aansluitdetails. Hierdoor wordt de woonark/waterwoning geproduceerd met een luchtdichtheidsnorm die kan worden vergeleken met de Passiefhuis norm.
Project Duurzaam in arkenbouw
Project Duurzaam in arkenbouw

ABC gaat daarnaast uit van extra dikke isolatie en ultieme kierdichting in combinatie met een uitstekende ventilatie, waardoor de woonark nauwelijks warmte verliest. Zodoende is er heel weinig energie nodig om de woonark in de winter te verwarmen. De tussenvloeren, standaard uitgevoerd in staalbeton, zijn voorzien van energiezuinige lage temperatuur vloerverwarming. Dat voelt zeer comfortabel.

Breman Kampen is een installatiebedrijf, dat alle disciplines in huis heeft. Hierdoor heeft de opdrachtgever slechts met één aanspreekpunt te maken als het om de technische installatie gaat in de woningsector en de utiliteitsbouw. Daarnaast heeft Breman Kampen zich gespecialiseerd in installaties voor watervilla’s en -kantoren. Bij ABC Arkenbouw op Urk is hiervoor permanent een team van medewerkers van Breman Kampen aanwezig. Walter Snijder is projectleider bij Breman en verantwoordelijk voor ABC Arkenbouw.

Als duurzame verwarmingsoplossing kan de klant kiezen voor een lucht/water of brine/water warmtepomp van Alpha Innotec. De woonark wordt dan voorzien van verwarming, koeling (optie) en warmwater.

Het unieke van het brine/water systeem is dat als bron een collector van Uponor leidingen wordt gebruikt welke in het betoncasco fundament waarop een woonark gebouwd wordt is ingestort. Het moet sterk, stabiel en veilig zijn. Een ABC betoncasco voldoet daaraan. Het casco is zelfs zo sterk dat er geen tussenwanden (ribben) nodig zijn. Breman Kampen maakt voor de collector gebruik van Thermoactief het dochter bedrijf van Nathan import.

Project Duurzaam in arkenbouw
Project Duurzaam in arkenbouw

Er is gekozen voor de Alpha Innotec Alterra serie brine/water type SW, de krachtige warmtepomp. Voornamelijk door zijn fluisterstille werking en zijn bijzonder compacte afmetingen. De Luxtronik regelaar kan direct aan de warmtepomp worden bediend, maar kan ook op iedere gewenste ruimte in de woning worden gemonteerd.

Weer een mooi staaltje van slim en duurzaam gebruik maken van je omgeving.