Duurzaam warm water op de familiecamping

Heerlijk vakantie vieren op camping de Wite Burch

Een heerlijke vakantie beleef je met het hele gezin op familiecamping De Wite Burch in het mooie Gaasterland! Iedereen voelt zich hier thuis. Van de allerkleinsten tot aan de allergrootste, op familiecamping De Wite Burch is altijd wat te beleven, te ontdekken, te bekijken of te proeven.
Project de Wite Burch
Project de Wite Burch

Nieuwe koers

De Wite Burch wilde een nieuwe koers gaan varen en heeft in 2014 de camping grondig aangepakt. Een nieuw restaurant, een campingwinkel en de Avonturij (indoor speelpaviljoen) was hier het gevolg van. Ook één van de aanwezige sanitairgebouwen werd grondig aangepakt.

Voorwaarden

De moderne campinggast wordt steeds kritischer. Naast een goed Wifi netwerk zijn de sanitaire voorzieningen één van de belangrijkste selectiecriteria om tot een campingkeuze te komen. Een ander punt om rekening mee te houden is zuinig omgaan met het energieverbruik. Op een camping heb je te maken met een hoog energieverbruik is het hoogseizoen en een laag verbruik in het voor- en naseizoen. Zonne-energie is dus uitermate geschikt voor toepassing op een camping, want als de zon schijnt zijn de bezoekersaantallen het hoogst.

ThermoNoord oplossing

Samen met installateur Johan Kuipers, al meer dan 45 jaar een erkend installatiebedrijf uit Bakhuizen, heeft ThermoNoord de uitdaging aangenomen om het sanitairgebouw te verduurzamen. ThermoNoord heeft gekozen voor een AO Smith Cyclone BFC boiler van 368 liter. De BFC is een volledig gesloten condenserende hoog rendementboiler (109% o.w.). Deze boiler is vrijwel overal te plaatsen door de flexibiliteit in de rookgasafvoersystemen. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 96.6%. De BFC is dan ook goedgekeurd voor de Energie Investerings Aftrek (EIA). Deze gasgestookte boiler wordt voorverwarmd door middel van 5 Cosmo zonnecollectoren, die aangesloten zijn op een RVS DeJong boiler van 500 liter. Om het plaatje helemaal compleet te maken heeft ThermoNoord meteen vandaalbestendige Rada douchekoppen geplaatst in de douchecabines. Deze zijn uitgerust met elektrische douchemengkranen en infrarood cyclus spoeling in verband met legionella preventie.
Project de Wite Burch