Veelgestelde vragen aan ThermoNoord

Indien je vraag hier niet bij staat, neem dan contact met ons op via info@thermonoord.nl. Wij streven er naar om op werkdagen binnen 24 uur antwoord te geven op uw vraag.

Advies

1. Waar moet u aan denken bij een aanvraag voor een warmwater voorziening op een camping/hotel/jachthaven/verzorgingstehuis?

Aan welke overheidsvoorschriften moet de installatie voldoen? Het aantal en soort tappunten, tijdsduur spitspatroon, gewenste temperatuur en uiteraard legionella preventie. Eventuele combinatie met thermische zonnepanelen en de terugverdientijd daarvan. ThermoNoord adviseert u graag welk systeem voor u de beste keuze is.

2. Waar moet u aan denken bij het uitbrengen van een advies voor een bedrijfspand met koel en ventilatie voor de kantoren en verwarming in de productiehal?

Hoeveel personen zijn gemiddeld in het kantoor aanwezig? Wat zijn de daarbij behorende richtlijnen? Is een combinatie van ventileren en airconditioning raadzaam of juist niet? Wat is het meest geschikte systeem, gasgestookt (hoge) of indirect (lage) temperaturen. Centraal of decentraal? Uitblaassysteem? Subsidiemogelijkheden? ThermoNoord adviseert u graag over de keuze en informeert u over de eventuele mogelijkheden voor subsidie.

3. Waar moet u zich aan houden bij het bepalen van de capaciteit van de ventilatie-installatie?

Minimale ventilatie richtlijnen
De wettelijk benodigde hoeveelheden verse lucht is vastgelegd in het huidige Bouwbesluit. De richtlijnen zijn bepaald voor de volgende gebouwen;

Kantoren
Kantoorruimtes            23.4 m3/h p.p. (1 persoon per 10m2)
Bijeenkomstruimtes   14.4 m3/h p.p. (1 persoon per 6 m2)
Magazijnen e.d.             23.4 m3/h p.p.

Winkelpanden
Winkelruimte minimaal 1x per uur de totale kubieke inhoud verversen.

Horecagelegenheden
Voor de horeca wordt een mechanische ventilatie-inrichting die rechtstreeks met de buitenlucht in verbinding staat vereist en een luchtverversingscapaciteit van 3.8 x10-3m3/s per m2. Omgerekend betekent dit een luchtverversingsfrequentie van 5.7 x per uur bij een hoogte van 2.40 meter, (0.0038 x m2).

Woningen
Voor woonhuizen geldt een vereiste ventilatiecapaciteit per m2 vloeroppervlak 0.9 dm3/s per m2. Als voorbeeld een woonoppervlak van 100 m2 -> 100 x 0.9dm3/s x 3.6 = 324m3/h.

Hiervan eisen onderstaande ruimtes minimaal;
Keuken                        75 m3/h
(Miva) Toiletten        25 m3/h
Badkamer                   50 m3/h

Voor meer details kunt u contact opnemen met de Klimaatafdeling in Gorredijk!

4. Wat kunt u doen als het typeplaatje van de bestaande installatie verdwenen is en u de installatie moet vervangen?

ThermoNoord beschikt over een 3-tal technische vertegenwoordigers die samen met u, op locatie, een opname kunnen doen. Op de locatie geven zij u een advies en een richtprijs. De definitieve prijs en specificatie volgt via de productspecialisten op de binnendienst.

5. Wat kunt u doen als u niet over de juiste certificaten beschikt om de airconditioning in werking te stellen?

Bel ThermoNoord, telefoonnummer: 0513 469 999. ThermoNoord kan voor u de volledige inbedrijfstelling verzorgen.

6. Waar moet u aan denken als u een vloerverwarmingssysteem of boilersysteem bij ThermoNoord bestelt?

Indien gewenst kunt u dan gebruik maken van onze ontwerpservice. U levert ons de bouwtekening en wij ontwerpen uw systeem!

7. Waar moet u aan denken bij koellastberekeningen?

Aan ThermoNoord! Koellast, transmissiedekking, isolatie? Onze afdeling Klimaat neemt u graag deze vaak lastige berekeningen uit handen.

Staat uw vraag er niet tussen?


Neem contact op via e-mail of telefoon:

E: info@thermonoord.nl
T: 0513 469 999