Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

19 juli 2016

De nieuwe generatie WTW: ZehnderComfoAir Q leverbaar per 1 juli 2016 - Stiller, energiezuiniger en nóg intelligenter

Zehnder introduceerde voor het eerst haar nieuwe modulerende WTW-unit op de VSK. Deze ventilatie-unit is het resultaat van een technische doorontwikkeling van ventilatie met warmteterugwinning.

Het hart van het systeem vormt de nieuwe warmtewisselaar in diamantvorm die niet alleen een hoger rendement oplevert maar ook stiller en energiezuiniger is. Het totaalontwerp van de unit draagt bij aan de hoogst mogelijke luchtkwaliteit en comfortbeleving met het laagste energieverbruik dat met gebalanceerde ventilatie te realiseren is. Comfortabel door de extra geluidsreductie tot wel 8 dB(A) en besparing van 13,3% op elektriciteit. De ComfoAir Q houdt de kwaliteit van de binnenlucht totaal onder controle dankzij 10 ingebouwde sensoren met daaraan gekoppeld een intelligente technologie. Deze sensoren zorgen voor een continu comfortabel binnenklimaat (temperatuur en vochtigheidsgraad). De sensoren regelen op hun beurt de modulerende voorverwarmer en bypass. In combinatie met de overige technologie resulteert dit in een unit die in alle gevallen optimaal functioneert. De eenvoudige en zekere manier van installeren, onder andere door de “inbedrijfsname-assistent”, draagt eveneens bij aan een gegarandeerd goed ventilatiesysteem. Per 1 juli zijn drie units verkrijgbaar in verschillende capaciteiten van 350 m3/h, 450 m3/h en 600 m3/h. De units zijn dan ook voor diverse situaties geschikt, voor appartementen, eengezinswoningen, vrijstaande woningen tot kantoren en grote gebouwen.

Zehnder WTW