Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

08 juli 2016

Uitbreiding range condenserende hoog rendement boilers A.O. Smith

Om ook in de toekomst, met de strengere ErP richtlijnen, de markt optimaal te kunnen blijven voorzien, breidt A.O. Smith in 2016 haar range condenserende hoog rendement boilers uit. Er worden binnenkort 2 productranges toegevoegd: de Instano en de Innovo. Waar de BFC Cyclone en de Twister geschikt zullen zijn voor middelgrote tot grote toepassingen, zijn de Instano en de Innovo toe te passen voor kleinere tot middelgrote toepassingen. Al deze energiezuinige producten zijn voorzien van een A-Label.

De Instano range bestaat uit 3 doorstroomtoestellen met een vermogen van 25,5 tot 57,8 kW. Dit toestel kan capaciteitsprofiel XL aan en heeft een ErP rendement van 82%. De NOx is kleiner dan 30 mg/kWh, waarmee dit product voldoet aan de strengere richtlijn die vanaf 26 september 2018 van kracht zullen zijn.

De Innovo range bestaat uit 9 condenserende gesloten gasboilers met een vermogen variërend van 11,3 tot 30,1 kW, bij een inhoud van 160 tot 380 liter. Afhankelijk van het toestel kan capaciteitsprofiel XL tot XXL behaald worden en varieert het ErP rendement van 90 tot 92%. De gehele range heeft een maximale temperatuurinstelling van 85°C en is met een NOx kleiner dan 29 mg/kWh ook toekomstbestendig.

De Twister is verkrijgbaar in 2 varianten; 36 of 43,5 kW vermogen bij een inhoud van 129 respectievelijk 189 liter. Dit RVS toestel wordt gekenmerkt door de Plug & Play installatie; sluit water, gas en elektra aan en het toestel functioneert. De Twister kan capaciteitsprofiel XXL aan bij een ErP rendement van 87 tot 88%.

De BFC Cyclone range bestaat uit 7 toestellen. Het vermogen varieert van 31,0 tot 121,8 kW bij een capaciteit van 217 tot 480 liter. Deze toestellen zijn geschikt voor capaciteitsprofiel XL tot 3XL, met een ErP rendement van 90 tot 93%. De BFC is uitgerust met een intelligente besturing met een weekprogramma en legionellaprogrammering. Verder kunnen deze toestellen uitgebreid worden met een BMS interface op ModBus protocol en Thetadual service; de boiler kan daarmee ook ingezet worden voor verwarming.

Door de toevoeging van de Instano en de Innovo biedt A.O. Smith een brede range condenserende toestellen. Van middelgrote tot zeer grote industriële toepassingen, A.O. Smith voorziet voor elke mate van warmwaterbehoefte in een passend product!

Houd de website in de gaten voor de lancering van de Instano en de Innovo, www.aosmith.nl.

AO Smith boilers