Actueel

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

15 februari 2017

Uitbreiding Swep's dubbelwandige warmtewisselaars

Met de nieuwe Swep B35TDW, de grote broer van de al bekende B16DW, breidt Swep haar aanbod van gesoldeerde platenwarmtewisselaars uit met dubbelwandige technologie. Beide modellen zijn ontworpen voor toepassingen waarbij hoge thermische efficiëntie een vereiste is en meteen optimale lekdetectie biedt. De B35TDW richt zich op toepassingen bij hogere capaciteiten, met de nadruk op sanitair warmwater bereiding, stadsverwarming, boilers, koeltechniek, transformator oliekoeling en warmteterugwinning uit luchtcompressoren. De B35TDW kan toegepast worden voor capaciteiten van 1½ a 2MW voor tapwater bereidingen tot 220 kW voor chillers, met één enkele wisselaar!

De dubbelwandige technologie is een uitstekende manier om bij mogelijk optredende lekkages verontreiniging te voorkomen, bijvoorbeeld bij het verwarmen van het tapwater door middel van CV-water. De Nederlandse wet verbiedt het toepassen van enkelwandige warmtewisselaars bij tapwater bereiding bij vermogens boven 45kW. Swep’s dubbelwandige technologie lost dit probleem op, op de meest betrouwbare en efficiënte manier in termen van warmte overdracht. Indien een lekkage optreedt, zal het water tussen de dubbele platen naar buiten lekken, wat een duidelijk visuele waarschuwing geeft.

Swep was een van de eerste producenten van compacte, dubbelwandige en gesoldeerde warmtewisselaars. Alle producten worden op een unieke wijze, met volledig proces controle geproduceerd en individueel op druk en lekkage getest voor een veilige werking met een lange levensduur. Klein en compact, zonder afbreuk te doen aan de thermische efficiëntie, Swep's assortiment van dubbelwandige warmtewisselaars kan worden geïntegreerd in een verscheidenheid van systemen. De B16DW en B35TDW zijn beide Kiwa en Belgaqua gecertificeerd.

ThermoNoord al sinds jaar en dag leverancier van de Swep producten kan u verder adviseren bij de selectie van de nieuwe B35TDW.

Swep