Nieuws

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

11 april 2016

ThermoNoord breidt fors uit met innovatieve Stelrad Novello M Eco radiatoren!

Stelrad heeft binnen de Novello productlijn de innovatieve Novello M ECO radiator ontwikkeld, en speelt hiermee in op de strenger wordende EPC eisen van de markt.

Met z'n allen zoeken we naar manieren om slimmer met energie om te gaan. Omdat gebouwen grote energieverbruikers zijn, en het leeuwendeel naar verwarming en warm water gaat, draagt onze sector een grote verantwoordelijkheid om mee te innoveren. Met hernieuwbare energie en efficiënte verwarming- en koelingtechnologieën, kunnen onze gebouwen tot 60% minder CO2 gaan uitstoten.

De Europese Unie stimuleert dit door de normen voor het energieverbruik in nieuwe huizen (EPC norm) geleidelijk aan te verzwaren. En terecht, want met een perfecte energiebalans verbruikt een modern huis minder dan 10% van wat 30 jaar geleden mogelijk was.

Moderne verwarmingstechnologieën en hernieuwbare energie zijn van cruciaal belang om de ambitieuze doelstellingen te halen. Om optimaal te renderen hebben deze nieuwe methodes lage-temperatuursystemen nodig. En daar past de groene warmte van Stelrad ECO radiatoren perfect in het plaatje.

Novello ECO, de eerste en enige EPC verlagende radiator, ook bij hoge-temperatuursystemen!

Uniek aan de Stelrad ECO radiator is het concept waarbij de directe instroom van warm water eerst in de voorste plaat plaatsvindt waardoor deze een hogere temperatuur heeft. Dit zorgt voor meer stralingswarmte, waardoor uw comfortgevoel verhoogt. Door de verhoogde stralingstemperatuur aan de voorkant is de achterste plaat minder warm dan bij andere radiatoren.

Hierdoor gaat minder stralingswarmte verloren door de muur via de achterkant van de radiator. Samengevat betekent dit voor u een verhoging van uw comfortgevoel, een daling van de energiefactuur, een verhoging van de efficiëntie van uw verwarmingsinstallatie en een vermindering van uw CO2 uitstoot.

Waarom kiezen voor een Stelrad Novello ECO radiator?

 • Daling van de energiefactuur tot 10,5%, Kiwa-gecontroleerd
 • Hogere stralingswarmte tot 50%
 • Hogere gemiddelde oppervlaktetemperatuur in de voorste plaat tot 53%
 • Behoud van comfortgevoel bij lagere-temperatuursystemen
 • Snellere opwarming tot 23%
 • Een daling van het energieverlies door een verminderde straling van de achterplaat tot 8,8%
 • Beschikt over een ISSO-gelijkwaardigheidsverklaring
 • Vooringesteld thermostatisch ventiel bespaart tot 6%
 • Geschikt voor hernieuwbare energie
 • Ecologische verwarming
 • Links en rechts monteerbaar ventiel

Kijk voor meer informatie op: http://www.stelrad.eu/stelrad_nlnl/novello-eco/.

Kom naar één van onze vestigingen en laat U informeren én overtuigen…..

Stelrad Eco