Actueel

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

15 februari 2017

Reznor blijft zichzelf opnieuw uitvinden

Nieuwe ventilatoren De vierde generatie van de UDSA heeft nieuwe ventilatoren gekregen, die voldoen aan de vereisten van de ErP. De Europese Unie heeft namelijk ambitieuze doelen gesteld met betrekking tot klimaatbescherming. De ErP richtlijnen moeten voor een reductie van het energiegebruik in Europa zorgen.

Meer comfort

Mooi meegenomen is dat deze ventilatoren niet alleen zuiniger zijn, maar eveneens stiller. Op sommige modellen werd het geluid van de UDSA met wel 12 dB verminderd.

Meer gebruiksgemak met centrale bediening

Ook bij de standaard luchtverwarmer UDSA werd bekeken hoe de mogelijkheden tot centrale aansturing uitgebreid konden worden. De gebruiksvriendelijke GA11 thermostaat, al bekend van de RHeco, is nu ook beschikbaar op het UDSA- en UDSBD-gamma, hetzij in een combinatie met de module Commander. Met de Commander kunnen tot 10 UDSA’s aangestuurd worden, waarbij elke luchtverwarmer een Commander nodig heeft. De Commander kan eveneens aangesloten worden op een Modbus PLC, zodat tot 247 UDSA- of UDSBD-toestellen centraal geregeld kunnen worden.

Reznor ULSA hoogrendement gasgestookte luchtverwarmers nog stiller en nog zuiniger dankzij EC-technologie

Door de efficiënte modulerende premix-brander kan het vermogen van de RHeco teruggebracht worden tot 20%. Als er slechts een kleine hoeveelheid warmte geproduceerd moet worden om de ruimte op temperatuur te houden, zal de brander een minimum aan gas verbruiken. Dit in tegenstelling tot branders die enkel aan/uit kunnen functioneren, of in twee trappen.

Dezelfde redenering zal dit najaar doorgetrokken worden naar de nieuwe axiale ventilatoren van de RHeco luchtverwarmer. Zodra de ruimte op temperatuur is, zal de snelheid van de ventilator teruggebracht worden dankzij EC-technologie, waarmee de snelheid van de ventilator en dus het debiet van de luchtstroom gereduceerd kan worden. Een minder snel draaiende ventilator zal minder energie verbruiken.

Het voordeel voor de gebruiker is dan weer het verhoogd comfort. Wanneer de brander moduleert, zal de ventilator mee moduleren, wat resulteert in:

  • een constante uitblaastemperatuur
  • minder energieverbruik
  • een nog stillere werking

Kortom; totaalcomfort voor de klant!

Vraag naar de vele toepassingen en de nog geldende investeringsaftrekmogelijkheden met Reznor gasgestookte luchtverwarmers bij uw ThermoNoord vestiging.

Reznor (1)