Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

17 juli 2016

High wall wandmodel Fujitsu met hoog vermogen

Zeer krachtig, ideaal voor commerciële toepassingen. Het gamma Fujitsu hoog aan de wand airconditioners is uitgebreid met twee zeer krachtige en energiezuinige modellen, de ASYG30LM en ASYG36LM. Compact, elegant en stil, net als de andere airconditioners van Fujitsu, maar een heel stuk krachtiger. Ook dit toestel kan verwarmen en koelen en dit met een minimum aan primaire energie.

Het nieuwe Fujitsu model ASYG30-36LM onderscheidt zich van zijn kleinere broertjes

door zijn zeer krachtige vermogen. In verwarmingsmodus bedraagt het nominaal vermogen 10,1kW (2,70~11,2kW). Het koelvermogen bedraagt 9,4kW (2,90~10,0kW). Hierdoor worden grotere ruimtes zoals de woonkamer tot in het kleinste hoekje verwarmd of gekoeld op een zeer comfortabele manier. Dankzij de geoptimaliseerde luchtstroom bereikt de volledige ruimte veel sneller de gewenste temperatuur. Tegelijkertijd blijft de ASYG30-36LM zeer zuinig, efficiënt en vrijwel geruisloos, zelfs in extreme omstandigheden (omgevingstemperatuur van -15°C).

Energiezuinig

De warmtewisselaar in het nieuwe model is 33% groter dan in de vorige modellen wat resulteert in een hoge SCOP van 4,1, een stijging van maar liefst 8%.

Aanwezigheidssensor

De standaard aanwezigheidssensor (Human sensor) detecteert beweging in de ruimte en kan op ‘Auto Saving’ of op ‘Auto Off’ stand worden gezet. In ‘Auto Saving’ modus wordt de capaciteit automatisch verminderd wanneer de aanwezigheidssensor geen beweging in de ruimte detecteert. Zodra er opnieuw iemand de ruimte betreedt, schakelt het systeem automatisch terug in de vorige stand. In ‘Auto Off’ modus wordt de unit volledig uitgeschakeld wanneer de ruimte verlaten is, om te vermijden dat men het systeem vergeet uit te schakelen. De aanwezigheidssensor zorgt op deze manier voor een aanzienlijke besparing in het energieverbruik, zonder aan comfort in te boeten.

Ideaal voor serverruimtes

De toestellen zijn standaard voorzien van een redundant module. Daarbij worden beide toestellen elektronisch met elkaar gekoppeld. Volgende werking is mogelijk:

- Rotatie: beide units werken afwisselend

- Back-up: als één unit uitvalt, start de andere unit automatisch

- Support: als de ruimtetemperatuur de ingestelde waarde niet bereikt werken de twee units automatisch samen

Verder zijn de toestellen standaard uitgerust met een aan / uit contact en een extra uitgang die naar keuze kan worden geprogrammeerd voor de volgende functies:

- Temperatuur niet bereikt

- Foutmelding

- Status

Desgewenst kunnen er extra externe contacten worden toegevoegd door middel van een optionele print.

Laat u verrassen door de Fujitsu pallet- en Multi acties van dit seizoen. Neem gerust contact op met het dichtstbijzijnde ThermoNoord verkoopkantoor voor de actievoorwaarden.

Fujitsu hogh wall wandmodel