• Home
  • Actueel
  • Fujitsu Convenxia dynamische convectoren

Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

12 juli 2016

Fujitsu Convexia dynamische convectoren

Het design van de Convexia-lijn ademt een tijdloze elegantie die past in elk interieur. De perfectie van slimme convectie Convexia convectoren bieden een maximaal warmtecomfort met lagere watertemperaturen. Dus een laag energieverbruik! Bovendien kunnen Convexia convectoren zowel verwarmen als koelen en de ruimtes snel op de gewenste temperatuur brengen. En zeg nu zelf, ziet een Convexia er niet oogstrelend uit?

Veel warmte met lage watertemperaturen

De dynamische Convexia convectoren zorgen voor een aangenaam klimaatcomfort met watertemperaturen van max. 35°C! Doordat de luchtsnelheid traploos geregeld wordt door een DC inverter ventilator, daalt het verbruik met meer dan de helft in vergelijking met een traditionele AC-motor. Ook in stand-by zijn Convexia convectoren zeer zuinig, met een verbruik lager dan 1 Watt.

Ideaal in combinatie met een Fujitsu warmtepomp

Convexia convectoren leveren hun hoogste rendement in combinatie met een Fujitsu Waterstage lucht/water warmtepomp. Die haalt warmte uit de buitenlucht en biedt een hoger rendement dan een gasketel, ook als het buiten -10°C is!

Ervaar het hoogste comfort

De uitgekiende Convexia luchtverdeling zorgt ervoor dat de ruimte snel de gewenste temperatuur bereikt, zonder hinderlijke luchtstromen. De speciale ventilator voorkomt stofafzetting tegen de wand. De toestellen beschikken bovendien over eenvoudig reinigbare filters die stofophoping uitsluiten. Een Convexia convector klaart de klus in alle stilte dankzij een tangentiële ventilator die slechts 27 à 44 dB geluid produceert op een afstand van anderhalve meter.

Bediening met één knopje

De bediening is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De ventilator schakelt automatisch aan en uit in functie van de gevraagde temperatuur, zodat de temperatuur in de ruimte constant blijft. Verder kunt u met één toets het vermogen in verschillende standen regelen. De boost-stand brengt de ruimte in een oogwenk op temperatuur en zorgt na 30 minuten voor een automatische terugschakeling naar de standaardmodus. Door de toets kort in te drukken verhoogt de convectorsnelheid gedurende 4 uur met 1 niveau. Dat is handig als u een paar uur in een ruimte gaat verblijven, bijvoorbeeld om te studeren. Handig is ook de selectie volgens het gebruiksprofiel (utility, woonkamer, slaapkamer en ultra stil) en het gewenste geluidsniveau.

Domuz thermostatisch multi-zonesysteem

Met het Domuz zonesysteem kunt u het klimaat voor iedere kamer perfect inregelen. Aan de hand van de gemeten water- en ruimtetemperatuur start en stopt de Convexia regelaar zachtjes de ventilator en volgt minutieus de thermostatische regeling. De Domuz besturingssoftware is optimaal afgestemd op de geavanceerde weersafhankelijke regeling van Fujitsu warmtepompen. Dit resulteert in meer comfort en een lager verbruik.

Het Domuz systeem kan tot 7 modules met telkens 4, 8 of 12 zones binnen 1 netwerk configureren. Iedere thermostaat kan apart ingesteld worden naar de behoefte van de ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen voor welke ruimtes de koelmodus gereserveerd is. Om energie te besparen kunt u ook het temperatuur-instellingsbereik per thermostaat afzonderlijk beperken.

Kenmerken van de Convexia

1. Energiezuinig dankzij lage watertemperaturen en DC inverter ventilator

2. Hoogste rendement dankzij combinatie met een Fujitsu warmtepomp

3. Convexia convectoren kunnen zowel verwarmen als koelen

4. Hoog comfort dankzij de uitgekiende luchtverdeling

5. Eenvoudig reinigbare filters

6. Geluidsarm dankzij de tangentiële ventilator

7. Mooi en compact design

8. Verkrijgbaar in 5 breedtes, past onder elke vensterbank

9. Eenvoudige ventilatorregeling zonder communicatiekabels

10. Handige één-toets-bediening

11. Selectie volgens het gebruiksprofiel

12. Combineerbaar met Domuz thermostatisch zonesysteem

Een prachtige aanvulling op het duurzame Fujitsu Waterstage lucht/water warmtepompen programma.

Fujitsu Convexia