Actueel

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

15 februari 2017

Cox Geelen introduceert de Econext Qi; een ronde schoorsteen voor rijwoningen

Cox Geelen ontwikkelt en produceert innovatieve rookgasafvoer producten voor de installatiebranche. Gemak, snelheid en veiligheid zijn hierbij leidend. De Econext® Qi is een uitstekend voorbeeld. Met de Econext® Qi biedt Cox Geelen een unieke prefab schoorsteen aan voor plaatsing in de seriematige woningbouw, speciaal voor de eengezinswoning, en past op elk dak. De schoorsteen combineert diverse doorvoeren wat zeker ten goede komt aan de uitstraling van de woning. Deze Econext® Qi prefab schoorsteenoplossing kan toegepast worden bij renovatie en nieuwbouw.

De ronde Econext® Qi schoorsteen combineert de concentrische rookgasafvoer- en verbrandingsluchttoevoer pijp (80/125 mm) van de HR-ketel, het kanaal van de mechanische ventilatie (150 mm) en de pijp voor de rioolontluchting (110 mm). De schoorsteen is gemaakt van aluminium en is beschikbaar in de kleuren zwart en terracotta, waarbij de speciale matte poeder coating een luxe uitstraling geeft aan de fraaie ronde schoorsteen. Deze ronde vorm heeft ook een gunstig effect op de invloed van de wind. Door zijn natuurlijk vorm is fluiten van de wind niet of nauwelijks aan de orde. Verder zorgt ‘rond’ voor slechts 1 model, getekend en gespiegeld is niet nodig, draaien totdat de juiste positie is verkregen. Dit kan zelfs in de woning nog bij het aansluiten van bijvoorbeeld de cv-ketel.

Deze schoorsteenoplossing wordt als complete set geleverd en bestaat uit de schoorsteenkap, een dakopstand en een set aansluitpijpen. Voor platte daken hebben de aansluitpijpen een lengte van 1.000 mm en voor hellende daken 1.500 mm. De dakopstand is in alle gangbare hellingshoeken leverbaar en standaard voorzien van een loodvrije slab aan de onderzijde. Voordelen zijn licht van gewicht, snel te verwerken en geen loodstrepen op de pannen na verloop van tijd. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met tijdverlies en faalkosten door het gemak van installeren van de aansluitpijpen. De onderzijde van de schoorsteen is namelijk voorzien van snapfingers, slechts een kwestie van de pijpen aan de kap klikken. Zo eenvoudig kan het zijn.

Ga voor meer informatie naar www.coxgeelen.com.

De Econext® Qi schoorsteen is bij ThermoNoord uit voorraad leverbaar.

Cox Geelen