Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

01 juli 2016

Burgerhout levert meer dan een dakdoorvoer

De Ecoflo vindt zijn weg in ketelland. Na de introductie tijdens de VSK 2014 van dit innovatieve product was de markt nog afwachtend, maar de consument lijkt overtuigd en de Ecoflo gaat momenteel volop over de toonbank.

De Ecoflo benut resterende energie uit rookgassen voor het voorverwarmen van sanitair water. De compacte Ecoflo-unit wordt rechtstreeks aangesloten op de rookgasafvoer van een bestaande of nieuwe HR combiketel.

Door energie te gebruiken die anders verloren zou zijn gegaan, zorgt de Ecoflo op duurzame wijze voor een besparing op het gasverbruik voor de warmwaterbereiding. Ook kan de Ecoflo de levering van warm water versnellen en zo waterverspilling voorkomen. Dit alles resulteert in een verlaging van de CO2-uitstoot. De Ecoflo bestaat uit 100% recyclebare materialen.

Korte terugverdientijd

De Ecoflo is gemakkelijk te installeren en geheel onderhoudsvrij. Een stopcontact is niet nodig, want de Ecoflo gebruikt zelf geen energie. De besparing op gas voor de warmwaterbereiding is dus pure winst. De Ecoflo heeft een korte terugverdientijd van minder dan vijf jaar.

Veel voordelen

Voor gebruikers is de Ecoflo dé duurzame oplossing. De unit neemt weinig ruimte in en vormt een goed ogende combinatie met een HR combiketel.

Dankzij de voorraad voorverwarmd tapwater is er snel warm water beschikbaar, waardoor het warmwatercomfort verbetert. Doordat de wachttijd bij de kraan wordt verkort, voorkomt de Ecoflo verspilling en bespaart zo kostbaar drinkwater.

De Ecoflo koelt de rookgassen zo ver af dat er zichtbaar minder condens uit de rookgasafvoer komt. Daardoor hebben buren en bewoners minder hinder van condenswolken.

Door gebruik te maken van Burgerhout Skyline 3000 concentrische en aansluitmaterialen 60/100 mm verhoogt u als installateur de veiligheid van de installatie.

2111059, ECOFLO 60-100                

BURGERHOUT 400480100 

2111065, ADAPTERBAK ECOFLO 60-100            BURGERHOUT 400480105

De Ecoflow en de concentrische materialen zijn uit voorraad leverbaar.

Burgerhout