Actueel

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

15 februari 2017

Blauwe Lijn meetinstrumenten

Blauwe Lijn biedt een compleet assortiment meetinstrumenten voor HVAC-doeleinden, waaronder rookgasanalysers, drukmeters, temperatuurmeters, gaslekzoekers en luchtsnelheidsmeters. Bij het afstellen of onderhoud van een cv-installatie wordt vaak gebruik gemaakt van een rookgasanalyser om de samenstelling van de rookgassen te meten en het verbrandingsproces in de cv-ketel te optimaliseren. Er zijn echter ook andere instrumenten die bij deze werkzaamheden nodig zijn:

S2601

Een nauwkeurige en betrouwbare druk(verschil)meter is een onmisbaar instrument bij cv-onderhoud. U gebruikt dit toestel onder andere voor meting van de voordruk, branderdruk en controle van de drukverschilschakelaar. De BLAUWE LIJN S2601 is ideaal voor dit doel. Het toestel biedt een meetbereik tot 150 mbar en een resolutie vanaf 0,01 mbar. Het toestel is handzaam, lichtgewicht en voorzien van een rubberen beschermholster met magneten. De S2601 is temperatuur gecompenseerd, waarmee het direct kan worden gebruikt als het van een koude bedrijfswagen in een warme stookruimte wordt toegepast. Het toestel is uiteraard EN50379-2 gecertificeerd en tevens verkrijgbaar met andere meetbereiken.

FlowTemp M

Bij een ingestelde capaciteit van een warmwatertoestel of door wisselende waterdruk kan een situatie ontstaan waarbij de tapwaterhoeveelheid niet juist is. Om dit te controleren en het warmwatertoestel correct af te stellen dient u de tapwaterhoeveelheid en tapwatertemperatuur te meten. Met de BLAUWE LIJN FlowTemp M kunt u deze metingen gelijktijdig uitvoeren en beide waarden ineens aflezen. Het meetbereik van de FlowTemp M is instelbaar van 1,6 tot maximaal 15 liter/minuut. Het instrument wordt geleverd met een handige kunststof beschermkoker.

GSP 3 flex

Voor controle van bestaande of nieuw aangelegde gasleiding dienen de koppelingen te worden getest op gaslekken. De BLAUWE LIJN GSP 3 flex is een bijzonder handzaam en lichtgewicht instrument voor dit doel. Door de geringe afmetingen van het toestel is deze gemakkelijk op te bergen en kan het in krappe ruimten worden toegepast. De halfgeleidersensor is gemonteerd op een handige zwanenhals en detecteert vrijwel alle brandbare gassen, zoals methaan (aardgas), butaan en propaan. Door de hoge gevoeligheid van de sensor wordt de gebruiker zelfs bij een zeer klein lek direct gealarmeerd. De korte reactietijd maakt het zoeken van een lek snel en nauwkeurig.

Blauwe lijn