Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

05 juni 2014

BIS RapidRail® & BISMAT® Flash: voor eenvoudige installaties

Walraven heeft in haar assortiment BIS bevestigingssystemen vele verschillende installatiematerialen die allen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Zo biedt het BIS RapidRail® bevestigingssysteem een ruime keuze aan railprofielen, wandconsoles en toebehoren voor buisbevestiging aan rail en het maken van railconstructies.

Klaar voor gebruik!

De BIS RapidRail® toebehoren zijn voorgemonteerd en daardoor direct te gebruiken. De producten hebben een kunststof veerring waardoor ze in een handomdraai handvast in de montagerail gemonteerd kunnen worden. De BIS RapidRail® zorgt ervoor dat tijdens het installeren tot wel 40% montagetijd bespaard kan worden!

Voor iedere toepassing

De gehele reeks en toebehoren zijn naast elektrolytisch en sendzimir verzinkt, ook verkrijgbaar in roestvast staal. Speciaal voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie, laboratoria, waterbehandelingsinstallaties, tunnelbouw en andere corrosieve omstandigheden zijn deze producten zeer geschikt.

Razendsnelle éénschroefsbeugel

Het BIS RapidRail® bevestigingssysteem is ideaal te combineren met de BISMAT® Flash beugel. Deze innovatieve éénschroefsbeugel met snelsluiting kan met een simpele duimdruk en zonder gereedschap door de sluiting gedrukt worden. Doordat deze met de hand dichtgedrukt wordt, drukt het rubber de beugel minimaal in. De geluiddempende inlage van zwart EPDM rubber kan hierdoor beter geluidstrillingen opvangen.

De stalen sluiting waarborgt de veiligheid en betrouwbaarheid onder alle omstandigheden. De brandwerende eigenschappen van het product zijn getest door het gerenommeerde ‘MaterialPrufungsAnstalt’ instituut in Duitsland.

De BISMAT® Flash is geschikt voor bevestiging van metalen buizen Ø15 t/m 63 mm (⅜” t/m 2’’). Er zijn twee uitvoeringen: met aansluitmoer M8 of met combimoer M8/M10.

RAL
Zowel de BIS RapidRail® als de BISMAT® Flash hebben het ‘RAL-Gütezeichen’. Deze waardering wordt uitsluitend toegekend aan producten die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen en biedt daarmee zekerheid.

Bismat Rapid Rail Family