Noviteiten

Lees meer over de laatste noviteiten op het gebied van duurzame producten, airconditioning, verwarming, warmwater en ventilatie.

01 juli 2016

Verwarmen en koelen met een Alpha-Innotec warmtepomp: betrouwbaar, comfortabel en voordelig

De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze warmte is altijd ruim voldoende aanwezig en kan met een Alpha-InnoTec warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming en koeling van een woning, appartement of bedrijfsgebouw, zowel in de zomer als in de winter, overdag en ’s nachts.

Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet de warmtepomp de energie uit de lucht, bodem of het grondwater om in de gewenste temperatuur. Het enige dat wordt verbruikt, is een minimale hoeveelheid stroom om de warmtepomp te laten draaien.

Duurzaamheid wordt beloond met extra comfort
De Alpha-InnoTec warmtepompen worden veelal ingezet in combinatie met vloerverwarmingssystemen en zorgen voor een behaaglijk en gezond woonklimaat. De systemen bieden echter meer dan warmte: in de zomer kunnen de warmtepompsystemen worden ingezet om ruimtes aangenaam te verkoelen. Daarnaast leveren de warmtepompen van Alpha-InnoTec ruim voldoende warm tapwater.

De voordelen van de Alpha-InnoTec warmtepompen op een rij:

  • Verlaagt de maandlasten voor verwarmen en warm tapwater
  • Met één toestel verwarmen en koelen
  • Eenvoudige bediening en installatie
  • Geluidsarm
  • Uitstekende COP-waarden
  • 100% onafhankelijk van olie en gas


Voor iedere woning – of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie – bestaat er een passende Alpha-InnoTec warmtepomp. Het assortiment bestaat uit lucht/water, brine/water en water/water warmtepompen.

Alpha Innotec (1)